
Tørrgjær


Safale BE-256 - 11,5 g
Perfekt til kloster-type øl, som er kjent for høyt alkoholinnhold. Gjærer ut meget fort. Fungerer også godt til etterkarbonering på flaske. Het tidligere ''Abbaye''.
- Kjøp
- Les mer

Mangrove Jack's - Mead M05 (Mjødgjær) - 10g
En gjærstamme med stor produksjon av friske, florale estere. Denne smaken kommer spesielt godt frem hvis fermenteringstemperaturen holdes lavt. Gjæret har en høy alkoholtoleranse og fermenterer godt over et stort temperaturspenn.

Mangrove Jack's - Cider Yeast M02 - 10g
Denne gjæren har en smaksprofil som er utmerket til bruk i fruktvin og cider. Smaksprofilen er høyt preget av fruktighet og lar frukten brukt i mosten komme til sin rett. Cider laget med denne gjæren blir svært smaksrike og forfriskende.

Mangrove Jack's - Californian Lager M54 - 10g
En unik lagergjær-stamme som har evne til å fermentere ved ale-temperaturer uten å produsere usmak man forventer ved disse temperaturer. På grunn av denne evnen kreves ikke lang lagringsperiode.

Mangrove Jack's - Bohemian Lager M84 - 10g
Smaksprofilen til denne gjærstammen blir beskrevet som svært ren og balansert. Egner seg utmerket i de fleste lagerøl-typer der et tørt øl er ønskelig. Ved alkoholprosent over 7 % kan ølet oppleves søtt.

Safale T-58 - 11.5g
Denne gjærstammen er velkjent for sin karakteristiske smaksprofil av pepper og krydder, i tillegg til noe esterpreg. Egner seg utmerket i saison og gårdsøl. Kan også benyttes som sekundærgjær for å utvikle kullsyre på flasker, da den er rimelig hardfør.
- Kjøp
- Les mer

Safbrew S-33 - 11.5g
Anvendelig gjærstamme med nøytral smaksprofil. Den lave attenueringsevnen gir øl med mye fylde og god lengde på smaken. Fermentis anbefaler denne gjærstammen til bruk i spesialøl og trappist-type øl.

Safale US-05 - 11.5 g
Amerikansk ølgjær som er kjent for sin gode evne til å jobbe raskt og gi et krystallklart øl. Smaksprofilen er svært ren og «krisp», noe som egner seg utmerket i humlerike øl.

Safale S-04 - 11.5g
Engelsk ølgjær som er kjent for sin gode evne til å jobbe raskt og gi et krystallklart øl. Til å være engelsk er denne gjærstammen relativt ren i smaksprofilen, med noe fruktighet.
- Kjøp
- Les mer

Safale K-97 - 11.5g
Denne gjærstammen er hentet fra Tyskland og egner seg utmerket i friske ales der et lavt smakspreg fra gjæren er ønsket. Perfekt til bruk i øltyper som kölsch, altbier og hveteøl med lavt preg av ester og fenol.
- Kjøp
- Les mer

Nottingham - 20g
Svært anvendelig gjær som passer utmerket i en rekke øltyper. Smaksprofilen er lett fruktig og rimelig nøytral. Dette lar de andre ingrediensene komme til sin rett i de fleste øl.

Belle Saison - 11g
Smaksprofilen til dette gjæret er fruktig, krydret med et preg av pepper. Egner seg ypperlig i klassiske saison-øl. Denne gjæren er ganske tilgivelig ved røffe forhold som lite næring og temperatursvingninger.
- Kjøp
- Les mer

Safale US-05 - 500g
Amerikansk ølgjær som er kjent for sin gode evne til å jobbe raskt og gi et krystallklart øl. Smaksprofilen er svært ren og «krisp», noe som egner seg utmerket i humlerike øl.

Safale S-04 - 500g
Engelsk ølgjær som er kjent for sin gode evne til å jobbe raskt og gi et krystallklart øl. Til å være engelsk er denne gjærstammen relativt ren i smaksprofilen, med noe fruktighet.

Nottingham - 500g
Svært anvendelig gjær som passer utmerket i en rekke øltyper. Smaksprofilen er lett fruktig og rimelig nøytral. Dette lar de andre ingrediensene komme til sin rett i de fleste øl.

Belle Saison - 500g
Smaksprofilen til dette gjæret er fruktig, krydret med et preg av pepper. Egner seg ypperlig i klassiske saison-øl. Denne gjæren er ganske tilgivelig ved røffe forhold som lite næring og temperatursvingninger.

Mangrove Jack's - Bavarian Wheat M20 - 10g
Utmerket gjærstamme til bruk i klassiske tyske hveteøl. Smaksprofilen til denne gjæren er preget av bananester og nellik-fenol i balanse med krydrete fenoler. Munnfølelsen fra denne gjærstammen er silkemyk med en fyldig kropp.

Mangrove Jack's - U.S. West Coast M44 - 10g
Klassisk amerikansk gjærstamme som egner seg meget godt i øl med mye humle. Smaksprofilen til denne gjærstammen er svært nøytral, og fremhever humlekarakter. Spesielt sitrus og furu vil bli fremhevet fra humlene brukt.

Mangrove Jack's - Belgian Ale M41 - 10g
Smaksprofilen til denne gjærstammen er krydret og fenolsk. Denne gjærstammen viser frem intensiteten og kompleksiteten til noen av de beste klosterbryggeriene i Belgia.

Mangrove Jack's - Belgian Abbey M47 - 10g
Moderat alkoholtolerant med færre fenoler enn M41 Belgian ale. Denne gjærstammen er eksepsjonelt fruktig med en mengde komplekse estere. Passer godt til Belgiske pale ale og klosterøl.
- Kjøp
- Les mer

Mangrove Jack's - Liberty Bell Ale M36 - 10g
En overgjær passende til mange forskjellige humledrevede øl. Denne gjærstammen produserer lette, delikate fruktige estere og kan hjelpe til med å fremheve maltkarakter i ølet. En god stamme for sterke ales.

Mangrove Jack's - New World Strong Ale M42 - 10g
En overgjær passende til øl av alle alkoholstyrker. Denne gjærstammen er svært nøytral i aroma, noe som lar den fulle karakteren til malt og humle komme godt frem i ølet.

Mangrove Jack's - Empire Ale M15 - 10g
Denne gjærstammen gir et dypt preg av mørke frukter i ølet. Øl med høy alkoholstyrke kan ende opp i overkant søte på grunn av gjærets relativt lave attenueringsevne. Dette kan unngås ved å justere meskeskjema.

Mangrove Jack's - Belgian Tripel M31 - 10g
Denne gjærstammen gir en fantastisk kompleks blanding av krydder, fruktige estere, fenoler og alkoholer. Med sin høye attenueringsevne og alkoholtoleranse er denne stammen perfekt til et stort spenn av Belgiske øltyper.
- Kjøp
- Les mer

Mangrove Jack's - Belgian Wit M21 - 10g
En tradisjonell overgjær til wit som gir en god balanse mellom fruktige estere og varme, krydrete fenoler. Smaksprofilen har litt florale trekk som kan minne om tyggegummi, noe som passer utmerket sammen med bruk av blomster eller lignende i wit-type øl.
- Kjøp
- Les mer

Mangrove Jack's - French Saison M29 - 10g
Utmerket gjærstamme til bruk i saison type øl. Denne gjærstammen har ekstremt høy attenueringsevne, noe som vil resultere i knusktørre øl med mye krydderpreg. Smaksprofilen er krydret med noe frukt og pepper.
- Kjøp
- Les mer